ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Αποφασίσατε ότι ήρθε η  κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε το ακίνητό σας.  Σε ποια όμως τιμή  πιστεύετε ότι θα πωληθεί..

Το σημαντικότερο  κομμάτι του παζλ που θα πρέπει να συμπληρωθεί  μέχρι να πραγματοποιηθεί η πώληση είναι αυτό, δηλαδή ο προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου σας. Μια λανθασμένη εκτίμηση θα σας κοστίσει σε χρόνο και σε χρήμα. Με μία χαμηλότερη τιμή από την εμπορική θα χάσετε χρήματα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση με μία υπερεκτιμημένη τιμή θα οδηγηθούμε σε ραντεβού, συζητήσεις , διαπραγματεύσεις που θα καταναλώσουν πολύ από τον χρόνο σας. Ταυτόχρονα όσο δεν έρχεται το επιθυμητό νούμερο τόσο εσείς θα κουράζεστε , αλλά και το ίδιο το ακίνητο , το οποίο  θα το απαξιώνουν οι ενδιαφερόμενοι.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος επίσημος κρατικός φορέας  ο οποίος καθορίζει τις τιμές των ακινήτων. Αντίθετα ο μεγαλύτερος αριθμός  των ιδιοκτητών σχηματίζει , διαμορφώνει την τιμή που θα ήθελε να πουληθεί το ακίνητο από άλλους παράγοντες. Συνήθως οι συζητήσεις που έχουμε με φίλους , γνωστούς  ή από κουτσομπολιά που ακούσαμε για το πόσο πούλησε ο τάδε . Με αυτόν όμως τον τρόπο πέφτουμε στην παγίδα μίας πρόχειρης και λανθασμένης τις περισσότερες φορές εκτίμησης.

Ολες αυτές οι πληροφορίες  οδηγούν σε εκτιμήσεις σχεδόν πάντα υψηλότερες από τις πραγματικές.  Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας έχουμε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα , ένα 70% από τις πρώτες εκτιμήσεις των ιδιοκτητών απέχουν 10 με 15% από την τελική τιμή πώλησης του ακινήτου. Εμείς δεν προσπαθούμε σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε κανέναν. Θέλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές. Γι αυτό μην αποφασίζεται για την τιμή πώλησης του σπιτιού σας επιπόλαια και βιαστικά. Αφήστε να σας μεταφέρουμε τις τιμές της αγοράς, αφήστε την ίδια την αγορά να μιλήσει από μόνη της. Θα επισκεφτούμε το ακινητό σας , θα το περπατήσουμε, , θα ακούσουμε με προσοχή τις απόψεις σας  και τις δικές σας προτάσεις. Μετά θα κάνουμε ένα 2ο  ραντεβού στο οποίο θα έρθουμε προετοιμασμένοι.  Με συγκριτικά στοιχεία παρόμοιων ακινήτων με το δικό σας, τα οποία είτε είναι στην αγορά, είτε πουλήθηκαν πρόσφατα είτε είναι σε διαπραγματεύσεις. Θα σας τα παρουσιάσουμε αναλυτικά μέσα από την δική μας ιστοσελίδα αλλά και μέσα από αναγνωρισμένες ιστοσελίδες αγγελιών όπως ο σπιτόγατος. Μετά από αυτήν την παρουσίαση και μόνο εφόσον έχουμε απαντήσει σε όποιαδήποτε απορία έχετε θα διαμορφώσουμε την τιμή πώλησης . Οτιδήποτε και να αποφασίσετε εμείς θα είμαστε στο πλάι σας για να το υποστηρίξουμε με το ίδιο σθένος και την ίδια αποφασιστικότητα.

Ειμαστε ένα τοπικό γραφείο με εξειδίκευση στην περιοχή του Πανοράματος  με ότι αυτό συνεπάγεται. Γνωρίζουμε άριστα τα ακίνητα του Πανοράματος όχι μόνο αυτά που διαχειριζόμαστε εμείς αλλά και αυτά που υπάρχουν στην αγορά. Αυτό μας κάνει ακόμη καλύτερους  γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά το προιόν που διαχειριζόμαστε.

Μην ξεχνάτε ότι μία σωστή και δίκαιη τιμή πώλησης προσελκύει περισσότερους ώριμους  αγοραστές έτσι αποκτούμε  ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντί τους , δεν τους κυνηγάμε εμείς αλλά εκείνοι εμάς. Φυσικά ότι ισχύει για τις πωλήσεις ισχύει και στις μισθώσεις ..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΙΑΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

keyboard_arrow_up