ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ
ΑΝΑΘΕΣΗ

Σήμερα ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ιδιοκτητών στρέφεται στην αποκλειστική ανάθεση ακινήτου, την στιγμή που στην Ευρώπη και κυρίως στην Αμερική το 80% των ακινήτων προωθείτε με αυτή την μέθοδο.

Τι είναι όμως η αποκλειστική εντολή ανάθεσης ακινήτου.

Είναι η εντολή που ορίζει την αποκλειστικότητα που αποκτά το μεσιτικό γραφείο για την εύρεση αγοραστή ή μισθωτή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο ιδιοκτήτης διατηρεί πάντα στο ακέραιο την διαπραγματευτική του δύναμη με τους υποψήφιους αγοραστές του γραφείου. Κατά τον χρόνο που ισχύει η γραπτή εντολή αποκλειστικότητας ο πωλητής μπορεί να προβεί στην πώληση του ακινήτου αλλά θα πρέπει να καταβάλει την συμφωνημένη αμοιβή στο κτηματομεσιτικό γραφείο.

Τα πλεονεκτήματα της αποκλειστικής ανάθεσης

  1. Αποφεύγετε τη διαδικασία ενημέρωσης και συνεννόησης με άλλα μεσιτικά γραφεία , καθώς εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με άλλα γραφεία, τα οποία και ενημερώνονται για τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε κατά αποκλειστικότητα.
  2. Βλέποντας ο υποψήφιος αγοραστής το ίδιο ακίνητο σε πολλά γραφεία , συνήθως, το πρώτο που υποπτεύεται είναι ότι ο ιδιοκτήτης * καίγεται * να το πουλήσει. Ετσι το ακίνητο χάνει μέρος της αξίας του και ο ιδιοκτήτης μέρος της διαπραγματευτικής του δύναμης.
  3. Αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα από τα άλλα ακίνητα καθώς γίνετε μοναδικό.
  4. Διασφαλίζει την εχεμύθεια και την ασφάλεια για τον ιδιοκτήτη.
  5. Η πώληση ενός ακινήτου απαιτεί δυναμική προώθηση, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί καλύτερα στην περίπτωση της αποκλειστικής εντολής ανάθεσης καθώς επενδύουμε και εμείς στο ακινητό σας με χρόνο και χρήμα μέσω του marketing plan που εφαρμόζουμε.
  6. Η εύρεση αγοραστή είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.
  7. Μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση του ακινήτου σας στην αγορά καθώς μπορείτε για το οτιδήποτε να μιλήσετε με έναν μεσίτη και όχι με όλους ξεχωριστά.
  8. Ενημερώνεστε άμεσα μόνο για σοβαρές και έγκυρες προτάσεις αποφεύγοντας άσκοπες διαπραγματεύσεις και πολλές φορές άνευ ουσίας ενοχλήσεις.
  9. Αν προκύψει κάποια ζημιά ή φθορά στο ακινητό σας κατά την διάρκεια των υποδείξεων θα γνωρίζετε σε ποιον θα απευθυνθείτε και δεν θα γίνετε ντεντέκτιβ.
  10. Εχετε πληρέστερη και συχνότερη ενημέρωση για την διαδικασία πώλησης του ακινήτου.
keyboard_arrow_up